Gottlery

Tilda Wissmar

Gottlery säljer kexskedar i choklad och brödsmak som passar perfekt för att avnjuta mjuka efterrätter, som glass och tårta. Skedarna är veganska och tillverkade på 100% naturliga ingredienser.

Hur bidrar din produkt till ett mer hållbart samhälle?

Mitt mål med Gottlery är att minska konsumtionen av engångsartiklar som blir till svinn efter användning. Vi vill att våra kunder ska kunna hjälpa miljön på ett gott och roligt sätt, en tugga i taget.

Cirkulär

Eric Öste, Stefano Sacchetto & Yvonne Nygård

Produkten Cirkulein är ett högvärdigt mycoprotein som kan användas i olika foderapplikationer och framställd i en cirkulär process, där svampar växer på restavfall.

Hur bidrar din produkt till ett mer hållbart samhälle?

Cirkulein har ett avsevärt mindre klimatavtryck än både fiskmjöl och sojaprotein. Produktionen sker i slutna fermentationstankar, är helt oberoende av väder och kan produceras kontinuerligt året runt. Cirkulein kommer att produceras i Sverige, vilket minskar Sveriges klimatavtryck och beroende på andra länder.

Motsats Furniture

Snehan Chakravarthi

Zero da vinci stolen är en multifunktionell möbel för arbete och vila i hemmet och på kontoret.  Den innovativa designen gör det möjligt att byta mellan arbetsläge och viloläge medan användaren sitter i den.

Hur bidrar din produkt till ett mer hållbart samhälle?

Vi fokuserar på smart och smidig funktionalitet, vår lösning kräver mindre mängd material och vi undviker användning av elektroniska delar och maskineri, därför väger den mindre och är billigare och enklare att tillverka än våra konkurrenters. Smart design gör att den också kan plattpackas och möjliggör ett skrivbord och en låda integrerade i designen.

Ellure

Rui Selah Li & Marc van Almerk

Ellure erbjuder ett mjukvaru-/hårdvarusystem för att producera flytande FMCG på begäran och skräddarsytt.

Hur bidrar din produkt till ett mer hållbart samhälle?

Våra idéer om massanpassning av flytande konsumtionsvaror har en positiv effekt på hållbar ekonomisk tillväxt eftersom vi hanterar resurser och avfall mer effektivt samtidigt som vi skapar mer värde. Eftersom produkterna är mer fokuserade på kundens behov, skapas färre produkter som människor inte vill ha och produkterna som skapas är mer tillfredsställande eftersom de bättre möter kundernas krav. Detta har en positiv effekt på användarna, samhället och miljön.

Vokii

Josefine Hölling & Maria Svahn

Vokii är en uppsättning instrument anpassade för personer med funktionshinder. De är byggda för att användas tillsammans med andra för att tillgänglighetsanpassa möjligheten att spela i band.

Hur bidrar din produkt till ett mer hållbart samhälle?

Ur en social hållbarhetssynpunkt bidrar idén till kundens välmående genom en meningsfull aktivitet och interaktion, där kunden utvecklar sina sociala och musikaliska förmågor. Instrumenten bidrar till ett mer inkluderande samhälle vilket främjar psykisk hälsa.

Rainwell

Ralf Torgrip & Ann-Sofie Paulander

RainWell är en patentsökt kombinationsteknik som renar (söt) regnvatten till dricksvatten. RainWell fungerar på naturliga principer, off-grid, cirkulärt, utan tillsatser och utan filter.

Hur bidrar din produkt till ett mer hållbart samhälle?

Dricksvatten är centralt för att upprätthålla liv. Dricksvattenproduktion är därför central i ett samhälle med ändliga resurser. Dricksvatten är idag en ändlig resurs och på många ställen finns dricksvatten ej att tillgå. RainWell möjliggör hållbar och cirkulär lokal dricksvattenproduktion på konsumentnivå.

Nobula3D

Michael Fokine, Chunxin Liu & Taras Oriekhov

År 2020 såldes cirka 2 miljoner 3D-skrivare som kunde skriva ut i plast, metall och keramik. Efterfrågan på komplexa produkter gjorda av glas inom en mängd olika områden ökar. Med vår nya 3D-skrivare är det nu lika enkelt att skriva ut i glas som det är att skriva ut i plast.

Hur bidrar din produkt till ett mer hållbart samhälle?

För glasbearbetning krävs ofta stor utrustning, energikrävande processer, renrum och kemikalier, samt specialistkunskap. Även om vi skriver ut glas vid 2000 grader så drar vår 3D skrivare inte mer än ca. 200 W, vilket är mindre än din kaffebryggare.

Ekobot

Tomas Täuber & Erik Jonuks

Ekobot är ett ungt startupbolag verksamt inom Agtech. Ekobot har sedan 2017 utvecklat en autonom eldriven robotplattform med AI stöd för precisionsinsatser inom lantbrukssektorn.

Hur bidrar din produkt till ett mer hållbart samhälle? (max 4 meningar)

Forskningsframsteg inom batteriteknik, utveckling av smarta solceller, positioneringssystem, machine learning och artificiell intelligens har möjliggjort för Ekobot att utveckla ett eldrivet autonomt robotsystem med AI-stöd. Detta minskar användning av bekämpningsmedel inom livsmedelsproduktionen.

Psiwisp

Pernilla Hanssen & Sven Hanssen

WISP är en Frame Runner för alla. För dig som gillar och tycker om att träna utomhus, för dig som gillar att springa långa sträckor som maraton och för dig som gillar att träna och tävla på en bana.

Hur bidrar din produkt till ett mer hållbart samhälle?

WISP Frame Runner ger människor med nedsatt balans och muskelstyrka möjligheten att få känna friheten av att springa på egen hand. Ur ett miljöperspektiv så används benen för att driva den framåt och merparten av materialet som används är cirkulerbart.

Colmeo

Anders Tingström

Spara tid och frustration vid felsökning av produktionsfel.​ Se orsaken snabbt och enkelt med en film på felet.

Hur bidrar din produkt till ett mer hållbart samhälle?

Genom att öka producerande företags effektivitet minskar vi resursåtgång och svinn, detta bidrar till ett mer hållbart samhälle.